æsjtronaut
Nu. Nu gaat het eigenlijk ontzettend veel stukken beter! Vanmiddag (en vanavond) ben ik met Anne, Kari-Helene, Ina en Mina naar Stavanger geweest, voor de opening van Stavanger als europese culturele hoofdstad 2008! Om kwart voor 1 zaten we in de trein en om kwart over 1 waren we in Stavanger, waar de fontein opeens alle kleuren van de regenboog had en vanuit het centrum allemaal tromgeluiden klonken. Jeppp, de stad was lekker vol voor Noorse begrippen. Ongeveer als Venlo op een niet-Duitse zondag, dus het viel wel mee. Maargoed, de handjes moesten vast ('want het is ZO druk, dalijk raken we elkaar kwijt!'), er werd voor omgerekend 23 dure euro's één pizza besteld en verder hebben we vooral heerlijk zitten jammen in de muziek bibliotheek. En oja, hoi gezegd tegen koning Harald! The real one.
X Marlou, die vindt dat ze zichzelf nu toch wel een echte Norin mag noemen.
Hoi Marlou,
Nog een Zalig Nieuwjaar en de beste wensen van ons.
Heb je een goede terugreis gehad?
Groetjes Leo en Annemie
Ha Marlou
Wat een leuk idee om de Noorse vlag als achtergrond te gebruiken. En eigenlijk vind ik het niet zo vreemd, ben zelfs blij, dat je het de eerste dagen wat moeilijker in Noorwegen hebt. Geeft toch ook een beetje aan dat je het thuis, in Horst, in Nederland gelukkig nog altijd goed naar je zin hebt. Maar zeker is het ook de moeite waard om door te zetten: je hebt binnenkort weer verschillende leuke dingen om naar uit te kijken. En echt waar hoor Marlou: Mama's praat: het leven is niet altijd een feest! Afspraakje dat we hebben: minimaal 1 x per dag mondhoeken omhoog, vaker is altijd meegenomen en iets lekkers in de keuken maken "trekt" altijd gezellige (???) mensen.
En hoe was het schaatsen?? Draai je al pirouetjes (= dat goed geschreven) en gaat het om de kilometers? Heb je Noren (ha,ha,ha) aan of kunstschaatsen?
Liefs
Mama
Hallo Marlou.
Ik was vanmiddag in Horst,bij jou mams.
Heb heerlijk met haar gewandeld,wij waren vandaag alleen,en vonden dat helemaal niet erg!
Mia was ziek[verkouden] en Henny had andere belangrijkere zaken!!
Mam en ik hebben heerlijk samen gewandeld,en daarna...je raad het vast wel ..op twee
plaatsen heerlijk thee en koffie gedronken,en wij maar praten en praten je weet wel!
Na afloop kreeg ik van mam een verassing n.l. een prachtig vingerhoedje wat jij had meegebracht uit Madrid,nou Marlou je snapt wel mijn dag kon niet meer stuk!!
Hartstikke bedankt hoor,alleen al dat je eraan gedacht hebt kei tof!!
Jammer dat ik je niet meer heb gesproken,maar er zal heus wel een tijd komen dat we elkaar weer zien.toch!
En ben je weer een beetje gewend na die fantastiese tijd in Nederland?
Hopenlijk van wel,hier gaat het zijn gangetje,met de carnaval gaan Hans en ik weer weg,en wel naar het Sauerland.Hopenlijk ligt er dan sneeuw,lijkt me wel leuk.
Nu ga ik eten koken,weet je wat ..Mosterdsoep vis worteltjes aardappelen en sla,en deze keer geen toetje want we moeten een paar kilootjes afvallen!Ha Ha .
Heel veel groetjes van Hans en Gertie.
Hoy Marlou,
Niet zo'n leuk verhaaltje echter dit zijn dingetjes die je overal tegen kunt komen en zelfs in Noorwegen. Vier het uit en dan maar weer snel de zon en de frisse lucht in.
Sterkte en tot het volgende en zéér zeker leuker verhaaltje.
Hoi Marlou,
Het moest niet mogen, maar het griepvirus heeft dus ook jou te pakken genomen. Het komt vast wel weer goed, maar nu zit je er maar mee. Het heerst hier in Nederland overigens behoorlijk. Universitair Ziekenhuis Nijmegen moest afdelingen sluiten omdat teveel verplegend personeel buikgriep had.
Sterkte, en ik hoop dat ze je een beetje verwennen.
Groetjes, Trudy
Je hebt zon én je bent ziek. Marlou, je doet iets fout. Ik heb regen en ben niet ziek maar wil wel naar Horst maar moet met de fiets :(.
Zullen we even ruilen? Dat jij dadelijk regen krijgt, want daar merk je toch niks van :p. En dat ik dan even in de zon (at 9pm, who cares :p) naar Horst kan fietsen zonder kapsel-verwoesting en kleding-verzuiping?
Wij danken u op voorhand.
;)
Beterschap :)!
God bedring, du.
Og vi kommer forresten den 23.!
Hvis hvis hvis alt går bra kommer Anders til å synge låten min på nederlandsk :).
Ha det! Ym
Hoi Marlou ,
Fijn ook om te lezen dat je je weer KIPlekker voelt, oftewel als een VIS in het water!!!! Het zijn PAARDENbloemen en geen koeienbloemen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Paardenbloem (met foto, ze zijn namelijk eerst geel van kleur, ha, ha, ha).
Je zult wel geen oriëntatiekaartje nodig hebben om te weten waar Maastricht (Limburg, Nederland) ligt. Daar waren pap en ik gisteren namelijk (ja, we hebben dat ons gegund met 2 Kruidvat-treinkaartjes die we van een vriendin konden overnemen). We hebben een stadswandeling van 2 uur gemaakt door het oude Maastricht, geluncht in een studentencafé naast de Toneelacademie en natuurlijk later op de dag weer "honger" (nou ja het is gewoon een "must" als je in Maastricht bent!!!, ha, ha, ha) van dat vele wandelen PATAT bij REITZ http://www.reitz.nl/nl/?page=over.ons (nou ja het is gewoon een "must" als je in Maastricht bent!!!, ha, ha, ha).
Nou Marlou, weer effe gezellig "bijgekletst"; pap is volleyen (tegen het team dat 1e staat!!!) en ik ga verder met de lesruimte in carnavalsstemming te brengen.
Fijne zondag en liefs
van Mam
Ha Marloutje ,
Wat een verhaal in vergelijking met het vorige! Kei leuk en ik weet hoe leuk Stavanger is en kan dus bevestigen dat het een aanrader is voor iedereen die Noorwegen gaat bezoeken.
Volgens mij ben je het ziek zijn gelukkig vergeten en zitten jullie weer lekker in het vel.
De reactie van Mam is ook erg origineel en past goed bij het verhaal van je.
Betreft het volleybal kan ik kort zijn evenals de tijdsduur van de wedstrijd. Vijf kwartier, 0-4 aan de broek en dus een tegenstander die maatje te groot voor ons was.
Hebben vanmiddag heeeerlijk gewandeld en natuurlijk ook lekker koffie met gebak genomen omdat we dat "natuurlijk" verdient hadden.
Fijne dag verder en morgen er weer lekker tegenaan want de door jullie huis te verzorgen avond staat weer voor de deur. Heel veel plezier en succes hiermee.
Groetjes van Pap
Hoi Marlou.
Even weer een berichtje van gertie oet Serum.
Nog hartelijk dank voor je mailtje.
Ik was blij verrast.
Gisteren weer heerlijk gewandeld met Mam en Mia,Henny was er weer niet,maar ja toen bleven er nog drie over!
Op dit moment regen t het in serum,bah!
Is het bij jou al winter,en ligt er al sneeuw?
Hier is alles donker,behalve de straatverlichting,en mijn computerkamer ha ha.
Wat fijn die kaart van India,nu heb ik ook enig idee waar je naar toe gaat! Kei gaaf zeg!
Jij hebt nu al meer van onze aardbol gezien als ik,dus als Hans met prepensioen gaat,moeten we jou maar snel gaan inhalen!!
We hebben al plannen genoeg.,maar India staat nog niet op ons programma.
Nu meissie ik ga stoppen,anders weet ik de volgende keer niks meer te schrijven ,lieve groetjes vanuit een regenachtig Sevenum,[voor het geval je het niet meer weet te liggen.....in de buurt van Horst]
Hum.. groetjes Gertie.