Meer decembergekte...
26 dec. 2007
🇳🇴
vanuit Noorwegen
Ik zei het in mijn vorige berichtje al, maar Noren zijn echt DECEMBERGEK. Pfoe, ik ben blij dat ik op dit moment weer even gewoon in Nederland ben ;), al was het ook errrrg gezellig.
13 december was het Santa Lucia, en dus werden we om 5 voor half 8 door John-Trygve gewekt. Iedereen moest zo snel mogelijk naar de eetzaal komen, waar alles werd verlicht door waxinelichtjes, de leraren in witte lange kleden liedjes voor ons gingen zingen en we hadden ontbijt met gebakken eitjes en warme bolletjes en nam nam nam.
Onze mediales werd vervangen door Hjemme Alene (Home Alone, dus) te kijken bij John Inge thuis, inclusief glück (glühwein) en julebrus (kerstdrinken? heel lekker in elk geval) én 's avonds kwam als toetje ook nog een Kerstconcert van de muziekklas. Heeerlijke dag :)
De laatste week voor kerst werd gevuld met workshops; elke dag een andere.
Woensdagmiddag kregen we hét Noorse kerstdiner voorgeschoteld, wat ik eerlijk gezegd wat tegen vond vallen. Aardappelen met rode kool, heel vet vlees en vieze rijstepap na. Zonde! Het kerstontbijt donderdagochtend was daarentegen wel heerrlijkkk. Daarna hadden we kerstafsluiting, waarop o.a. het kerstverhaal in 'alle talen van de school' voor werd gelezen. Anders las Bokmål, Elin Nynorsk, Thea Deens en ik Nederlands.
En toen zat het eerste half jaar er gewoon al op! Wat vliegt de tijd toch.Allereerst het kerstconcert in de kerk dus, waar ik al eerder over vertelden. We zongen 2 Noorse liedjes (En stjerne skinner i natt en Himmel på jord) en het engelstalige Over the Rainbow. Het ging erg goed! De mensen waren allemaal enthousiast, zelfs een of andere hoge Amerikaanse pief die for some reason in KLEPP naar een kerstconcert gaat?! ... Maargoed, complimentjes zijn altijd leuk. :)

Samen met een boel andere mensen van school vertrok ik naar Sola Lufthavn, het vliegveld van Stavanger op slechts 15 minuutjes van Jæren Folkehøgskole, en wonder boven wonder trof ik Ollis aan op in de internationale vertrekhal! Hij nam ook het vliegtuig naar Amsterdam, om vanuit daar door te vliegen naar Zimbabwe (off all places)... Super gezellig, vooral met 1.5 uur vertraging. Mijn verdwenen koffer (hij had een omweg gemaakt via Oslo) kon er ook nog wel bij, maar ach. Nu ben ik veilig thuis, en geniet ik heerlijk van mijn paar weken Nederland. :)
Tot 2008!
10 mei 2009, 13:59
hoi marlou
zo juist jou nieuws weer gelezen
ik wens je nog een fijne week thuis
groetjes hennij
10 mei 2009, 14:00
Heej!!
jij vermaakt je daar egt wel!!
Ma ik heb wel zin in oud op nieuw :D
dan kunnen we in real-life nog ff bijkletsen!
xx
10 mei 2009, 14:00
Wel wat laat (te laat dus) maar ik hoop dat je een goede reis hebt gehad en ga daar nu maar proberen uit te leggen wat Carnaval is.
Veel plezier de komende maanden en blijf genieten.
Maria.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}